marți, 11 martie 2014

Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

1 pachet foi de napolitana

Ingrediente: 200g unt sau margarina, 350g biscuiti populari, 250g nuca macinata, 250 zahar tos,   5 linguri de cacao, 250 ml lapte, 1 esenta de rom 

Cum procedam: Laptele impreuna cu zaharul si cacaoa se lasa pe foc pana da un clocot, apoi se da deoparte si adaugam untul taiat bucatele mici si continuam sa amestecam pana s-a topit in totalitate si la final adaugam si esenta de rom. Separat macinam biscuitii si nuca, le putem impreuna intr-un bol mai mare si incepem sa turnam siropul facut inainte. Amestecam bine pana ce compozitia este numai buna de intins pe foile de napolitana.

La terminarea ansamblarii prajiturii se pune in folie de plastic si cateva greutati pe ea ca sa fie mai bine lipite foile si se da la frigider pentru a 2 zi. E minunata!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu