duminică, 4 mai 2014

Branzoaice sau Poale'n brau


Ingrediente:

Pentru aluat:
450g faina
1 plic drojdie uscata
4 linguri de zahar
2 oua
200 ml lapte
1 plic zahar vanilat
un praf de sare
4 linguri de margarina topita
Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
2 oua
4 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
o lingura de gris
un praf de sare
Pentru uns:
un ou
putin zahar

Mod de preparare:
Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut apoi am turnat peste faina, care am cernut-o cu o sita impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin.
Dupa aceea am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua, zaharul vanilat si am framnatat, apoi am adaugat si margarina. Am format un aluat elastic  si moale pe care l-am lasat la crescut intr-un loc caldut, pana si-a dublat volumul.
Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de sare, 2 oua, 4 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 1 lingura de gris.
Cand aluatul este gata, il impartim in 2 si fiecare bila o intindem, formand o foaie de 3 - 4 mm grosime, pe care o taiem in patrate. In fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si fiecare colt il ridicam si lipim unul de altul. Asa procedam cu toate. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si le ungem cu ou batut bine cu putin zahar.
Le bagam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra, aproximativ 40 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu