sâmbătă, 4 octombrie 2014

Friptura la cuptor cu ceapa, cascaval si garnitura de orez











Ingrediente:

jumatate de kg de carne de porc mai slaba
O ceapa mai mica
maioneza din comert
cascaval ras

sare
piper
boia dulce
2 linguri de ulei
         Pentru garnitura:
O cana de orez
500g ciuperci prospete
O ceapa medie
2 cani si jumatate de apa
o lingura de bulion
sare
piper


Pentru friptura:
Am taiat felii cotletul si le-am batut cu un ciocan de bucatarie, sa fie subtiri ca de snitel.
Intr-o tava am pus uleiul, am asezat carnea si le-am condimentat pe ambele parti cu sare, piper si boiaua dulce. Peste fiecare bucata de carne am pus putina maioneza , ceapa taiata julienne si cascavalul.
Am dat la cuptor pentru aprox. 50 min, pana se rumeneste deasupra. Le-am scos imediat pe o farfurie pentru a evita lipirea cascavalului de tava.
Pentru garnitura:
Am pus intr-o tigaie putin ulei, am asezat ciupercile curatate, spalate si taiate fidelute, dupa ce a scazut apa de la ciuperci, am pus si ceapa si am lasat 2-3 minute, peste am pus orezul spalat, apa si bulionul. Mai spre sfarsit am potrivit de sare si piper si am lasat pana a scazut toata apa.
Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu