duminică, 5 aprilie 2015

Oua vopsite cu coaja de ceapa





Ingrediente:

  • 10 oua
  • Coaja de la 7 cepe (eu am pus amestec coaja galbena cu rosie)
  • 2 linguri de otet
  • apa
  • Optional: ulei pentru uns pentru luciul oualor (eu nu am folosit)


Mod de preparare:


Intr-un ceaun am pus un strat subtire de coaja de ceapa, apoi am asezat ouale, pe care inainte le-am spalat bine cu detergent de vase si clatite bine, asta pentru a le face mai fine, Iar peste oua am pus restul de coaja de ceapa, otetul ci am acoperit cu apa.
Cand a inceput sa fiarba mai lasam 2 minute si stingem focul. Lasam in apa cca. jumatate de ora, apoi le scoatem usor cu o paleta si le lasam sa se raceasca. 
Daca vreti sa obtineti un luciu frumos, ungeti un servetel sau o panza cu ulei si luati fiecare ou dandu-i luciu dorit 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu