miercuri, 30 martie 2016

Mancarica de linte cu carnat

 
 
 
 
 
 
 
Pentru astazi am ales sa prepar ceva lejer, cu multe proteine si foarte bun!
Pentru cei ce tin post, se poate face fara carnati, doar cu legume, oricum este foarte gustoasa!
 
Ingrediente:
  • 250g linte verde
  • 1 carnati afumat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura bulion
  • 1 lingura pasta de ardei
  • sare
  • 2 foi de dafin
  • piper boabe
  • ulei
  •  
    Mod de preparare:
     
    Lintea o spalam bine si o lasam in apa cca. 2 ore, sau peste noapte. Punem lintea la fiert in oala sub presiune cca. 10 minute din momentul fierberii, daca nu aveti oala cu presiune puteti fierbe lintea 20-25 minute la foc incet.
    Separat, intr-o tigaie punem carnatul taiat bucati mai mici cu putin ulei pana se prajesc pe ambele parti, peste acesta adaugam ceapa si usturoiul taiate marunt si morcovul taiat rondele sau cuburi mici. Amestecam putin si lasam la inabusit sub capac cateva minute. Adaugam si bulionul cu pasta de ardei, mai lasam putin si transferam totul int-un ceaun sau o oala mai mare impreuna cu lintea fiarta si scursa de apa, mai adaugam o cana de apa, frunzele de dafin, piperul, potrivim de sare si lasam la foc mic pana scade apa.
    Se serveste calda cu muraturi!

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu