marți, 15 martie 2016

Placinta cu branza si stafide in rulouri

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
  • 16 foi de placinta din comert
  • 500g branza dulce de vaci
  • un praf de sare
  • o mana de stafide
  • 4 linguri de smantana
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • Pentru gratinare:
    • o ceasca cu lapte
    • 3 oua
    • 4 linguri cu zahar
    In plus:
    • zahar vanilat pentru pudrat
    • unt topit sau ulei pentru uns foile si tava
    Mod de preparare:
     
    Intr-un bol amestecam branza cu ouale, sare, smantana, zaharul, vanilia si stafidele pana omogenizam toate ingredientele. (Stafidele le-am inmuiat in apa fierbinte cu putina esenta de vanilie.) Umplutura de branza o impartim in 4.
    Se ung 4 foi de placinta, fiecare in parte, cu unt topit si turnam din umplutura cu branza, apoi rulam si punem ruloul in tava unsa cu unt topit. Asa procedam cu celelalte foi de placinta pana formam 4 rulouri, apoi le intepam cu o furculita din loc in loc.

     
    Pentru gratinare: Batem ouale cu zaharul si laptele si le turnam peste rulourile cu branza. Lasam sa se odihneasca 10 minute, iar intre timp incalzim cuptorul.

     
    Bagam tava la cuptorul incins si este gata pana cand placinta este rumenita frumos deasupra.

     
    Placinta se va umfla putin, dar cand o scoatem sa se raceasca se va lasa. O pudram cu zahar pudra si se serveste rece, sau daca rezistati pana a doua zi, cand este mai buna! :)

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu