marți, 15 martie 2016

Prajitura cu foi fragede si umplutura de mere

 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
  • 2 oua
  • sare
  • 8 linguri zahar brun
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri unt topit sau ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde (cca.30 linguri)
  • Pentru umplutura:
    • 1.5 kg mere
    • 100g zahar
    • 1 lingurita scortisoara
    Mod de preparare:
     
    Separam ouale, iar albusurile le batem spuma cu praful de sare si zaharul, adaugam pe rand si galbenusurile, mai mixam putin si adaugam laptele, untul si continuam sa mixam pana omogenizam mine totul. Punem si faina putin cate putin impreuna cu bicarbonatul stins si amestecam pana obtinem un aluat moale si usor de intins! Impartim aluatul in 4, iar fiecare bila o intindem pana obtinem o foaie de marime 28/30 cm.

     
    Coacem foile la cuptorul preincalzit aprox. 8-10 minute pana capata o culoare aurie pe margini.

     
    Pentru umplutura:

     
    Curatam merele de coaja si le dam pe razatoare mare, apoi le punem int-o oala pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara pana scade tot siropul lasat de mere. Cand este gata lasam sa se raceasca,apoi o impartim in 3 parti egale.

     


    Pentru ansamblare:

    Pe un carton sau ceva mai tare punem folie de plastic, iar peste asezam prima foaie/ o parte din umplutura/ a doua foaie/ inca o parte din umplutura/ a treia foaie/restul de umplutura si la sfarsit ultima foaie.

    Acoperim totul cu folie de plastic si o dam la rece pana a doua zi!

    Cand o servim o pudram cu zahar pudra!
     
     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu