joi, 9 iunie 2016

Peste Merlucius cu pesmet la tigaie

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
  • 3 pesti Merlucius
  • sare
  • piper
  • faina alba de grau
  • pesmet
  • 1 ou
  • cateva granule de usturoi(optional)
  • putina zeama de lamaie (optional)
  • lapte
  • ulei
  •  
    Mod de preparare:
     
    Eu am folosit peste inghetat si am ales varianta sa-l tin in lapte rece 1 ora.
    Curatam pestele, eu am scos si partile laterale care se desprind usor, am ras solzisorii si l-am trecut print-un jet de apa rece.
    Taiem pestele in bucati potivite, il saram si piperam, apoi il trecem prin faina alba, oul, pe care l-am batut cu putine granule de usturoi si zeama de lamaie si mai apoi l-am dat prin pesmet.
    Intr-o tigaie punem ulei, iar cand s-a incins bine asezam bucatile de peste si le prajim pe ambele parti la foc potrivit.
    Noi am servit cu usturoi si mamaliguta, dar se poate servi cu lamaie!
    Pofta buna!
     
     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu