luni, 27 martie 2017

Frigarui de pui la cuptor














Ingrediente:

1 piept de pui 300g
2 cepe potrivite
3 gogosari in otet
3 castraveti murati
100ml vin alb demisec
4 linguri sos de soia
sare
piper
herbes de provences (optional)

Mod de preparare:

           Pieptul de pui il spalam si il taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem rondele.
Intr-un bol asezam carnea, peste punem si ceapa apoi condimentam cu sare, piper, ierburi uscate, si sosul de soia. Amestecam cu mana pana sa patrunda peste tot condimentele, apoi turnam vinul si acoperim bolul cu folie de plastic sau cu capac si dam la frigider pentru o jumatate de ora sau de ce nu chiar si peste noapte.
         Intre timp taiem gogosarii bucati medii si castravetii rondele. Pe betisoare de frigarui (mie mi-au iesit 5 frigarui) asezam carne+ceapa+gogosar+castravete si continuam atat cat sa avem 4 bucati de carne pe un bat.
         Asezam frigaruiele obtinute pe gratarul de la aragaz, sub gratar asezam tava cuptorului cu o hartie de copt pentru a se scurge apa pe care o lasa ingredientele, pe urma schimbam hartia si asezam o folie de aluminiu pe tava atunci cand o bagam la cupor, pentru a se scurge apa in ea, astfel riscam sa se arda. Sau mai simplu in tava de sub frigarui puteti aseza cartofi sau alte legume condimentate si cu putina apa, iar apa care se scurge din frigarui le va da legumelor un plus de savoare.
Frigaruiele le lasam la cuptor cca.15 minute pe o parte si alte 15 minute pe alta parte. Cand le scoatem trebuie da fie frumos rumenite, daca considerati ca nu sunt rumenite in totalitate le mai puteti lasa cateva minute in cuptor.
       Se servesc calde/reci cu salata si garnitura!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu