marți, 14 martie 2017

Rulada de spanac umpluta cu crema de branza




















Ingrediente:

6 oua
6 linguri ulei
6 linguri faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
6 linguri spanac maruntit (eu am folosit congelat, dar este foarte bun si proaspat, doar ca trebuie fiert, apoi maruntit)
3 linguri smantana
putina sare
200g crema de branza + 3 linguri smantana 15% grasime


Mod de preparare:

         Separam ouale, galbenusurile le amestecam intr-un vas cu uleiul, spanacul, smantana, faina, bicarbonatul si putina sare, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.
         Cu ajutorul unei spatuli unim si amestecam usor cele 2 compozitii pana omogenizam bine totul.
         In tava mare de la aragaz, asezam o foaie de copt si rasturnam compozitia rezultata. Dam la cuptor pentru cca.20 minute.
         Cand este gata, o intoarcem pe o alta foaie de copt si rulam usor ajutandu-ne de hartie.
Lasam asa pana se raceste complet.
          Intre timp amestecam crema de branza cu smantana pana obtinem o crema usor de intins. (eu folosesc o branza care nu se poate intinde asa simpla pe rulada, deaceea am amestecat-o cu smantana, daca voi aveti altfel de crema de branza puteti omite sa mai adaugati smantana).
          Cand foaia de rulada s-a racit complet o desfacem usor, intindem crema de branza, apoi o rulam din nou si rulada cu spanac este gata.
      O lasam putin la frigider apoi se poate servi! Este o idee minunata pentru meniuri festive!
Optional in umplutura se mai pot adauga: marar, patrunjel, ceapa rosie...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu