duminică, 22 octombrie 2017

Guguluf cu nuca, cacao si visine din visinata










Ingrediente:

25g unt/ margarina
200ml lapte
4-5 linguri cacao
200g zahar
4 oua
un praf de sare
200g faina
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
o mana de visine din visinata sau din compot
o mana de miez de nuca macinata
esenta de rom
1 plic zahar vanilat
zahar pudra pentru pudra

Mod de preparare:

        Intr-un ibric punem pe foc zaharul, laptele, cacaoa, untul pana da in clocot, apoi il dam deoparte, adaugam esenta de rom si zaharul vanilat si il lasam sa se raceasca, amestecand din cand in cand.
Cat timp se raceste siropul din ibric, separam ouale, galbenusurile le mixam bine, iar peste, turnam siropul racit, faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, miezul de nuca macinat si visinele din visinata. Amestecam bine toate ingredientele iar la sfarsit adaugam albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare,  omogenizand usor cu o spatula de sus in jos.
        Compozitia rezultata o turnam intr-o forma de guguluf pe care o ungem cu putin ulei si o bagam in cuptorul preincalzit pentru cca 40-45 de minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
        La final, cand o scoatem o pudram cu zahar pudra si o putem servi cu placere!

Tips-uri:
In prajitura se poate pune gem/dulceata
In loc de zahar pudra deasupra ii putem face o glazura din ciocolata


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu