marți, 8 mai 2018

Piept de pui cu ciuperci si smantana











Aceasta reteta are gust foarte bun si se potiveste foarte bine cu o garnitura de orez.

Ingrediente:

1 piept de pui (cca.250-300g)
1 ceapa de marime medie
500g ciuperci proaspete
2 catei mari de usturoi
4 linguri ulei
150ml vin alb sec
200ml apa
250g smantana pentru gatit
1 lingurita patrika dulce
1 lingurita maghiran
sare
piper
patrunjel verde


Mod de preparare:

Pieptul de pui il taiem fasii mai marisoare si le condimentam cu sare si piper.
Ceapa si usturoiul le tocam marunt, iar ciupercile le curatam si le taiem felii mai grosute.

       Intr-o tigaie, punem 2 linguri de ulei si prajim pe ambele parti fasiile de piept de pui, le scoatem intr-o caserola si le pastram la cald.
        Dupa ce am scos fasiile de piept, adaugam restul de ulei si cand s-a incins, adaugam ceapa, usturoiul, putina praf de sare si calim totul la foc mediu pana ce legumele incep sa se inmoaie, apoi adaugam ciupercile si dam focul la mare pana ce scade toata apa lasata de ciuperci.
       Punem din nou pieptul de pui in tigaie si adaugam vinul, lasam sa fiarba la foc mare pana scade tot lichidul din tigaie. Presaram maghiran si paprika si pe final, apa impreuna cu smantana, lasam din nou la fiert pana se ingroasa, apoi condimentam dupa gust cu sare si piper, iar cand inchidem focul
presaram cu patrunjel verde.

Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu