luni, 1 aprilie 2019

Cheesecake cu aroma de vanilie si blat ciocolatos














 









Ingrediente:
Pentru blat:

90 gr unt
70 gr ciocolata 52% cacao
30 gr cacao
160 gr zahar
2 oua
60 ml lapte
40 gr faina

Pentru crema:

400g crema de branza (gen Phyladelphia)
250g ricotta de buna calitate
150ml smantana pentru frisca
125g zahar
aroma de vanilie (esenta sau o pastaie)
2 linguri jumatate de amidon de porumb
3 oua

Mod de preparare:

Pentru inceput pregatim blatul:
       Punem pe baie de aburi la topit ciocolata impreuna cu untul, dupa care adaugam zaharul, amestecam bine pana se topeste.
       Dam deoparte si punem faina, cacaoa si laptele, mixam bine, iar la final ouale. Omogenizam bine totul si turnam compozitia rezultata intr-o tava cu peretii detasabili de 22cm tapetata pe fund cu hartie de copt,  iar pe margini unsa cu unt.
      Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10 minute.

Intre timp pregatim umplutura:
       Punem toate ingredientele intr-un bol marisor si mixam bine 2-3 minute la viteza medie pana obtinem o compozitie lichida si omogena.
      Scoatem tava din cuptor si turnam compozitia de branza.

!!! Daca doriti ca blatul de ciocolata sa fie doar dedesupt, atunci trebuie lasat la cuptor 15-20 minute.!!!

 Punem din nou tava in cuptor si lasam circa 50 minute la o temperatura de 150°C cu ventilatie.    Compozitia cand este gata trebuie sa fie gelatinoasa deasupra.

 Lasam tava in cuptor cu usa intre-deschisa pana se raceste complet.
Inainte de servire o puteti baga cateva ore la frigider si pudrata cu zahar pudra vanilat!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu