luni, 5 noiembrie 2018

Briose cu crema de branza si umplutura de ciocolata









Ingrediente:

Pentru 12 briose:
400g crema de branza (fromage blanc) eu am folosit Jockey (foto)
150g zahar
3 oua mari
100ml ulei
un praf de sare
1 plic zahar vanilat sau esenta de vanilie
1 plic praf de copt (11g)
250g faina
In plus ciocolata finetti sau nutela

Mod de preparare:

      Intr-un bol punem crema de branza impreuna cu ouale, zaharul, uleiul, putina sare si vanilia apoi mixam doar pana omogenizam toate ingredientele. La final adaugam faina impreuna cu praful de copt cernute si mixam din nou pana obtinem un aluat omogen.

    In tava de briose asezam hartiute speciale pentru briose, pe care le ungem cu putin unt topit si cu ajutorul unei linguri punem aluat doar pe jumatate in fiecare forma, in centru punem  cate o lingurita de crema de ciocolata, apoi umplem formele cu restul de aluat.

Dam tava la cuptorul incins pentru 20-25 minute la 180°C

Cand sunt gata lasam briosele sa se raceasca direct in tava, fara a le scoate din forme.
Dupa ce s-au racit se pot servi alaturi de o cafeluta, ceai sau ce va place!
Se mai pot pudra cu zahar pudra!
Sunt foarte gustoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu