duminică, 7 august 2016

Rulada tricolora umpluta cu crema de branza








 O idee minunata pentru aperitiv la o masa festiva! 


Ingrediente:
Pentru aluatul verde
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
2 linguri spanac fiert si tocat marunt
putina sare

Pentru aluatul galben
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
4 linguri branza sarata (telemea, cas)

Pentru aluatul portocaliu
2 oua
2 linguri ulei
1 lingura smantana
2 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 linguri pasta de ardei
1 lingura kechup
sare

Pentru umplutura:
200g crema de branza sarata (daca nu gasiti sarata adaugati voi sare)
3 linguri smantana
optional puteti adauga marar (eu nu am pus)

Mod de preparare:

Pentru inceput ne trebuie 6 boluri, 3 mari si 3 mici + 3 linguri.
Separam ouale, albusurile le punem in bolurile mari, cate 2 in fiecare bol, iar galbenusurile in bolurile mici, tot cate 2 in fiecare bol.


      Peste galbenusuri adaugam uleiul, (cate 2 linguri in fiecare bol), apoi smantana (o lingura in fiecare bol), faina ( cate 2 linguri in fiecare bol), praful de copt (cate o lingurita in fiecare bol), apoi intr-un bol adaugam 2 linguri de spanac cu putina sare, in alt bol punem pasta de gogosari si kechup-ul(aici puteti pune 2 linguri doar pasta de gogosari, da o culoare mai frumoasa) si putina sare, iar in ultimul bol adaugam  branza sarata, dar fara a mai pune sare, deaorece nu este nevoie.
Cu cate o lingura pentru fiecare bol amestecam bine compozitiile pana la omogenizare, rezultatul 3 culori diferite.
        Albusurile le batem spuma, in fiecare bol si le amestecam cu cate o compozitie colorata, dar atentie, pentru a omogeniza albusul de pasta colorata ne folosim de o spatula amestecand usor de jos in sus pana la omogenizare.

In final vom obtine 3 aluaturi frumos colorate pe care le turnam intr-o tava mare de cuptor tapetata cu hartie de copt in ordinea dorita sau ca mine (vezi foto).

       Dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca. 15-20 minute, apoi o rasturnam pe un prosop umed si o rulam, o lasam asa pana se raceste complet.

 Intre timp facem umplutura: amestecam crema de branza cu smantana pana omogenizam bine ambele ingrediente (sau dupa caz daca doriti sa puneti marar sau sare daca crema de branza nu este sarata).
      Desfacem rulada usor, o umplem cu crema obtinuta si o rulam din nou. O invelim in folie de plastic si o dam la frigider pana in momentul servirii!
Sa aveti pofta!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu