duminică, 17 februarie 2019

Saratele cu chimen











 
 
 

Ingrediente:

350g faina
100g unt
200g telemea de vaca
sare gupa gust
1 ou
3 linguri smantana
1 ou pentru uns deasupra
2-3 lingurite de chimen

Mod de preparare:

       Intr-un bol incapator punem faina si untul taiat bucatele cat mai micute, iar cu ajutorul degetelor incepem sa framantam pana obtinem un aluat nisipos. Dupa care incepem sa adaugam branza telemea, smantana si oul (eu am mai presarat putina sare deoarece telemeaua de vaca nu este foarte sarata) si framantam din nou pana obtinem un aluat omogen. In caz ca este prea moale se mai poate adauga faina, iar in caz ca este prea tare ne ajutam de smantana.
        Invelim aluatul obtinut intr-o folie de plastic si-l dam la frigider pentru 2 ore.
        Dupa cele 2 ore, pe masa de lucru presaram putina faina si intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara de grosime 1 cm.
        Ungem toata suprafata aluatului cu ou batut si presaram chimen.
        Cu ajutorul unei role de taiat pizza taiem fasii de lungime si latime dorita, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt (mi-au iesit 1 tava si jumatate de marimea cuptorului).
        Dam tava la cuptor la 200°C pentru 20 minute sau pana sunt frumos rumenite!
Foarte bune pentru rontait!!!!! :D

Tips-uri:
1. Puteti folosi branza de oi in loc de telemea!
2. Eliminati sarea daca in compozitie aveti branza foarte sarata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu