joi, 1 decembrie 2016

Tarta cu mere













Ingrediente:

  • 3 oua
  • 3-4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 3 linguri ulei
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 mar mare sau 2 mere mici
  • scortisoara
  • 1 lingurita zahar brun
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Separam ouale, albusurile le batem bine cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat, pe urma adaugam galbenusurile, pe care le-am amestecat bine inainte cu uleiul, mai mixam putin si adugam aromele( vanilia cu romul).
Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam in compozitia de oua, lingura cu lingura amestecand cu o spatula pentru a ramane pufoasa.
Intr-o tava de tarta punem hartie de copt, rasturnam compozitia rezultata si peste asezam felii subtiri de mar pe care l-am spalat si curatat inainte.
Presaram peste mar putina scortiosara si zaharul brun, apoi dam tava la cuptor pentru cca.20 minute.
Cand este gata o lasam sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar pudra!
O bunatate de tarta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu