vineri, 20 iunie 2014

Sarmale



Ingrediente:
1/2 carne tocata de porc
un sfert de cana de orez
2 cepe mai mici
1 morcov mai mic
1 ou
patrunjel
sare
piper
1 lingura de faina (optional)
afumatura de care aveti
bulion
1 varza murata


Mod de preparare:
Dam carnea de porc prin masina de tocat, orezul il punem la fiert dar nu in totalitate, ceapa o taiem marunt, morcovul il dam pe razatoare, amestecam, punem oul, condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si patrunjel, iar la safrasit daca nu este suficient de omogen punem si o lingura de faina ( eu am pus). Formam sarmalute in foi de varza si le asezam intr-o oala, dupa primul strat asezam bucatele de carne afumata si tot asa, la final punem o lingura de bulion, acoperim cu frunze de varza si punem apa fierbinte pana sa acopere totul, si dam la foc timp de 2 ore.
Pofta buna!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu