miercuri, 7 septembrie 2016

Pasta de ardei rosii



 










Ingrediente:

1kg ardei gras rosu ( capia sau gogosari)
70ml ulei
130ml bulion
sare

Mod de preparare:

     Spalam ardeii, ii curatam de seminte si ii taiem bucati mai mari. Cu ajutorul unui robot de bucatarie dam bucatile de ardei, iar pasta obtinuta o punem la fiert, la foc mic pana cand scade toata apa lasata de ardei.
     Dupa ce a scazut apa, adaugam uleiul, un praf de sare si bulionul si lasam din nou sa fiarba pana cand uleiul se ridica la suprafata.
     Cand pasta noastra este gata, o punem in borcanele (mie mi-au iesit 2), inchidem capacul bine, le intoarcem cu gura in jos, le acoperim cu o paturica si le lasam sa se raceasca lent pana a doua zi. 
     Punem borcanelele obtinute la loc racoros si intunecat, iar in momentul deschiderii, il depozitam in frigider.

Un exemplu de reteta cu pasta de ardei: http://gherca.blogspot.fr/2016/08/rulada-tricolora-umpluta-cu-crema-de.html

Se poate pune la ciorbite sau in orice preparat dandu-i un plus de culoare dar si gust.
Pentru a-l pastra in sezonul rece, trebuie sterilizate borcanele, eu le-am facut pentru a fi consumate imediat.
Sper sa va placa si sa incercati cu incredere aceasta reteta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu