miercuri, 28 ianuarie 2015

Prajitura Lamaita sau Alba ca zapada





Ingrediente:

Pentru foi: 
10 linguri de lapte
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei 
2 oua
o lingurita rasa de amoniac
un praf de sare
faina cat cuprinde (aprox 500-550 gr).

Pentru crema:
1 litru de lapte
8 linguri de faina
6 linguri de zahar
200g de unt 
coaja de la o lamaie
1 esenta de vanilie
sucul de la 1/2 de lamaie (sau de la o lamaie intreaga daca va place crema mai acrisoara)
nuca de cocos 

Mod de preparare:

Foile: Am amestecam intr-un bol ouale, zaharul, uleiul si laptele. Apoi sarea si amoniacul dizolvat in putina zeama de lamaie si la urma faina putin cate putin pana am obtinut un aluat omogen, potrivit de tare sa nu se lipeasca de maini. Aluatul l-am impartim in trei si am intins fiecare parte de aluat pe dosul unei tavi ( de la aragaz) tapetata cu hartie de copt. Am lasat foaia 15 min la foc mic (150 grade). 
CremaInt-o cratita am pus faina, zaharul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, sucul de lamaie si am turnat lapte putin cate putin pentru a forma o pasta (pana se termina laptele). Craticioara am pus-o la fiert, la foc mic si am amestecat continuu pana ce crema s-a ingroasat. Cand s-a racit crema complet, punem untul care trebuie sa fie la temperatura camerei, si putin cate putin il incorporam in crema mixand pana la omogenizare.
Pentru ansamblare: Pe un tocator am pus folie de plastic, iar deasupra una din foi apoi un strat de crema (ceva mai putin de jumatate din cantitatea totala), pe urma a doua foaie si iar un strat de crema (dar am dat deoparte aprox 3 linguri) si pe urma ultima foaie, iar deasupra cele 3 linguri de crema pastrate si am presarat la final nuca de cocos. Am impachetat bine prajitura in folie de plastic iar deasupra ei un alt tocator, apoi o greutate (cateva borcane, o punga de faina, de zahar :D) si am bagat prajitura in frigider peste noapte.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu