miercuri, 28 ianuarie 2015

Piftie sau Racituri






Ingrediente:
2 picioruse de porc
1 ciolan de porc afumat
1 ceapa
2 morcovi
1 patrunjel
1 pastarnac
2  capatani de usturoi
piper boabe
sare
foi de dafin

Mod de preparare:

Punem la fiert piciorusele de porc si ciolanul iar cand incepe sa fiarba luam spuma care se formeaza deasupra si schimbam apa ( apa in oala trebuie sa fie atat cat sa acopere totul).
     Asezam din nou carnea in oala cu apa rece, iar cand a inceput sa fiarba, daca s-a mai format deasupra putina spuma o luam usor cu o paleta apoi punem si legumele taiate bucati mari sau lasate intregi si condimentam cu piperul boabe, sare si 2 foi de dafin. Lasam oala la foc mic timp de cca.5 ore pana ce carnea se desprinde foarte usor de os.
    Dupa ce a fiert, scoatem carnea intr-un bol, o separam de oase si o asezam in boluri sau in tavite mai mici. Apa ramasa in oala o potrivim de sare si adaugam usturoiul pisat. Amestecam bine totul, apoi strecuram apa si o turnam peste carne. Lasam sa se raceasca bine, pana de intareste si o bagam la frigider.
       Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu