sâmbătă, 21 martie 2015

Prajitura cu malai si ricotta








Un desert minunat ce iti aduce aminte de copilarie!
Ingrediente:

  • 1 cana faina de malai (trebuie sa fie fin)
  • 1/2 cana faina de grau
  • 1/2 cana de zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 3/4 cana ulei
  • esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 350g iaurt acru
  • 250g ricotta


Mod de preparare:


 Faina de malai, de grau, zaharul, praful de sare si bicarbonatul le amestecam intr-un bol, peste punem ouale, uleiul, iaurtul acru, ricotta si esenta de vanilie apoi amestecam pana omogenizam totul. Intr-o tava de dimensiune mica punem hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru cca 40-50 min sau pana se rumeneste frumos deasupra. 
    Dupa ce scoatem prajitura, se presara zahar pudra sau puteti unge toata suprafata cu iaurt si 2 linguri de zahar si se serveste calda alaturi de un pahar de lapte acru ( de ex. sana) sau smantana.
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu