vineri, 27 martie 2015

Tortilla/Omleta spaniola

 




Ingrediente:

3 cartofi mari
4 oua
sare
o cana mare de ulei ( de preferat ulei de masline)
Optional: branza feta, dupa bunul plac
Alte ingrediente optionale: ceapa, salam, patrunjel, ceapa verde etc... sunt foarte multe optiuni pentru gustul fiecaruia!

Mod de preparare:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem fasii subtiri ( taiem cartoful in 2 pe lungime, apoi fiecare jumatate tot in 2 si cu ajutorul unui cutit taiem fasii subtiri (foto)).



Intr-o tigaie punem uleiul si cand este foarte bine incalzit punem cartofii cu putina sare si amestecam din cand in cand pana ce cartofii se inmoaie (nu trebuie sa se prajeasca).

Scoatem cartofii usor cu o paleta intr-o strecuratoare (pentru a elimina excesul de ulei care ramane) si cu o lingura apesam usor, lasam asa cca 5 minute.

Intr-un bol batem ouale bine cu putina sare adaugam si branza sarata cca.2 linguri (daca va place) si peste aceasta compozitie punem cartofii. Amestecam usor cu o furculita pana se omogenizeaza bine totul.


Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei, iar cand este bine incalzit punem compozitia obtinuta si o nivelam usor pentru a-i da o forma frumoasa.


Pentru a o intoarce ne ajutam de o farfurie, pe care o punem cu fata in jos in tigaie si intoarcem cu tot cu tigaie, apoi o asezam din nou in tigaie pentru a se praji si pe cealalta parte.
La final o scoatem pe o farfurie si se serveste alaturi de o salata. Noi am servit cu castraveciori in otet.
Pofta buna!

Este perfecta la micul dejun, gustoasa, satioasa si foarte usor de facut!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu