joi, 11 iunie 2015

Cannelloni alla Bolognese cu sos Bechamel















Ingrediente:

  • 18 cannelloni
  • 600g carne tocata de porc slaba
  • 300ml sos de rosii
  • o ceapa
  • un morcov
  • sare
  • piper
  • 150ml apa
  • oregano
  • busuioc
  • patrunjel
  • 2-3 linguri de ulei
Pentru sosul Bechamel:
  • 50g unt
  • 3 linguri de faina
  • 500ml lapte
  • sare
  • piper
  • nucsoara
In plus:
  • 100-150ml sos de rosii
  • cascaval
  • mozzarela


Mod de preparare:


Pentru inceput pregatim sosul bolognese:
 Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins punem ceapa si morcovul taiate marunt, apoi peste legume am pus carnea, am amestecat pana s-a patruns bine, apoi apa si am lasat sa fiarba pana s-a evaporat toata. Peste carne am pus sosul de rosii, sare, piper, oregano, busuioc si patrunjel; am lasat pe foc pana sosul s-a legat bine, in jur de 20 minute, apoi il pasam bine cu blenderul.
Pentru sosul Bechamel:
Intr-o craticioara am pus untul, iar cand s-a topit am pus faina si am omogenizat bine, apoi treptat am adaugat laptele putin cate putin, sare, piper si nucsoara si am lasat pe foc amestecand incontinuu pana ce sosul s-a ingrosat.
Pentru ansamblare:
Intr-o tava yena am pus un strat de sos Bechamel, apoi Cannelloni pe care le-am umplut cu sosul Bolognese, restul de sos Bechamel, cele 100ml de sos de rosii, cascavalul si mozzarella.Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care luam folia si lasam la foc mediu pentru aproximativ 30 minute.
Inainte de servire este bine sa se raceasca cam 10 minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu