marți, 25 martie 2014

Ciorba cu afumatura moldoveneasca




Ingrediente:
un os afumat, sau carne afumata de care aveti
1 ceapa medie
jumatate de ardei rosu si jumatate de ardei verde
1 morcov mediu
3 cartofi mari
bulion
optional: pasta de ardei 
fidea
leustean, patrunjel, cimbru (eu am pus uscate)
delicat, putina sare
si bors pentru acrit

Pentru inceput am pus carnea la fiert si am luat spuma care s-a format deasupra.
Dupa ce a fiert (nu in totalitate, deoarece mai fierbe cu legumele), am adaugat ceapa, ardeii, morcovul tocate marunt, si am mai lasat vreun sfert de ora, dupa care am pus si cartofii taiati cuburi, dupa care bulionul si pasta de ardei, leusteanul, patrunjelul, cimbrul si mai lasam la fiert pana legumele sunt fierte bine. Daca intre timp mai trebuie apa, puteti adauga, eu am mai pus cand am adaugat cartofii. 
Spre final adaugam si fideaua, delicat si bors in functie cat de acru doriti. Eu am pus si sare deoarece am pus mai putin delicat. Se serveste cu mamaliguta si ardei iuti. POFTA BUNA!!!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu