joi, 11 iunie 2015

Chec simplu si pufos






Ingrediente:

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar+1 plic zahar vanilat
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 5 linguri de ulei
  • esenta de rom si de vanilie
  • un praf de sare
  • cacao




Mod de preparare:


Separam ouale, albusurile le batem cu un praf de sare, adaugam si zaharul, mixam pana se topeste tot zaharul. Punem pe rand galbenusurile mixand incontinuu.
Adaugam si faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, mixam din nou, iar la sfarsit punem esentele si uleiul, mai amestecam putin si compozitia rezultata o punem int-o tava rotunda sau 2 tavi de cozonac tapetata cu hartie de copt. Lasam cateva linguri din compozitie si punem cacaoa, amestecam pana o incorporam bine si usor rasturnam peste compozitia alba. Cu un bat de chibrit amestecam culorile, apoi bagam totul la cuptorul preincalzit, iar checul este gata dupa cca. 40 minute sau facem testul cu scobiotoarea.
Pofta buna la desert!

Tips-uri:
In compozie puteti pune diferite fructe (capsuni, cirese, mere, visine etc.) sau nuci alune sau orice va place.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu