luni, 27 iulie 2015

Pariziene cu mere








Ingrediente:

  • 500g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • 200-250ml lapte (in functie de faina)
  • 80-100g zahar
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50g unt/margarina
Pentru umplutura:
  • 4 mere mari
  • 2-3 linguri zahar
  • scortisoara (optional)
Pentru uns:
  • un galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • apa+2 linguri zahar

Mod de preparare:

In primul rand dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut si o turnam peste faina (pe care am aerisit-o si am presarat praful de sare) am acoperit-o cu putina faina si am lasat-o pana a inceput sa se umfle si sa crape.
In acest timp am topit zaharul si vanilia in laptele caldut si am topit untul la microunde;
In bolul cu faina si drojdia am turnat laptele dulce, oul si incepem sa framantam, dupa ce s-a legat totul punem si untul topit si framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura:
Curatam merele de coaja, le dam pe razatoare mare si le calim impreuna cu zaharul pana scade tot sucul din mere. Optional puteti pune si putina scortisoara, eu nu am pus. Lasam merele sa se racoreasca.
Impartim aluatul in 2 si fiecare bila o intindem cu sucitorul pe masa infainata pana formam un dreptunghi, din aceasta foaie taiem alte dreptunghiuri mai mici pe care le crestam la un capat si la celalale capat punem cate o lingura din umplutura si rulam pana formam un corn. Asa procedam pana terminam, aluatul dar si umplutura.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu galbenusul de ou si laptele si le dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoatem le ungem cu apa si zaharul pe care le-am fiert putin inainte, apoi le acoperim cu un prosop curat.
    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu