luni, 27 iulie 2015

Prajitura insiropata cu gris si iaurt













Ingrediente:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 180 ml ulei
  • 180 ml iaurt/ lapte batut
  • 270 g gris
  • 180 g faina de grau
  • 1 lingurita cu varf de bicarbonat de sodiu
  • esenta de vanilie
  • esenta de portocala
Pentru sirop:
  • 380 g apa
  • 1 si 1/2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de portocala
  • 1 nectarina

Mod de preparare:

Separam ouale, galbenusurile le batem bine cu sarea si zaharul pana devin o spuma albicioasa, adaugam  uleiul putin cate putin , pe urma iaurtul, mixam bine pana il incorporam si pe acesta. Apoi punem si grisul, iar la final faina pe care o amestecam cu bicarbonatul de sodiu, adaugam si aromele: zaharul vanilat, esenta de portocala si vanilie si mai mixam putin.
     Albusurile le batem spuma cu un praf de sare si le adaugam in compozitie, amestecand usor cu o paleta de jos in sus.
     Tapetam o tava cu diamentrul de 26cm cu hartie de copt si turnam usor compozitia rezultata, o batem putin de masa sa se aseze apoi o bagam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor sau facem testul cu scobitoarea.
    Intre timp preparam siropul: Apa o punem intr-un ibric impreuna cu zaharul si aromele si lasam pana se topeste zaharul. 
    Dupa ce am scos prajitura din cuptor am lasat-o putin sa se racoreasca, apoi am asezat-o pe un platou, am taiat-o in 8 triunghiuri si am turnat siropul caldut pe toata suprafata prajiturii.
    Am ornat cu felii de nectarina.
Este foarte buna, o prajitura pe gustul familiei mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu