sâmbătă, 24 martie 2018

Pandispan cu mere caramelizate














Un desert rapid si foarte aromat, se face usor si este super gustos!!!


Ingrediente:

3 mere mari
20g unt
20g zahar vanilat
3 oua
putina sare
60g zahar
esenta de vanilie
90g faina
scortisoara
20g unt topit


Mod de preparare:

Curatam merele de coaja si de samburi, primele 2 le taiem feliute, iar pe a treia cubulete.
    Intr-o tigaie topim 20g unt cu zaharul vanilat la foc mic si caramelizam prima data feliile de mar, le
scoatem si peste caramelul ramas punem cubuletele de mar, dupa ce au prins o culoare frumoasa le scoatem intr-un bol sa se raceasca.

Feliile de mar le asezam pe fundul tavii, pe care am asezat o foaie de copt.

  Separam ouale, albusurile le batem spuma impreuna cu praful de sare si zaharul pana devin lucioase.
Pe rand punem si galbenusurile si mixam pana la omogenizare.
    In aluat punem si putina esenta de vanilie, dupa gust, faina si scortisoara, mai mixam putin si la
final adaugam si cele 20 grame de unt topit si rece. Amestecam totul bine si in compozitia rezultata
punem cubuletele de mar racite, iar cu o spatula omogenizam usor de jos in sus.

      Turnam totul in tava cu feliutele de mar caramelizate si dam la cuptorul preincalizit la 180 grade pentru 30 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Prajitura trebuie sa fie usor rumena.
    Cand este gata o scoatem si o lasam sa se racoreasca 10 minute dupa care o intoarcem pe un platou si o pudram cu zahar sau dupa preferinte cu scortisoara.
Este minunata!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu