sâmbătă, 10 martie 2018

Rulouri cu capsuni si crema de branza
















Am vazut un filmulet in italiana cu aceste prajiturele si mi-au placut tare mult cum aratau, asa ca mi-am propus sa incerc...au iesit super gustoase si foarte fragede.
Ingrediente:

Aluat:
100g branza ricotta
70g zahar
80ml ulei
80ml lapte
8g praf de copt
300-330g faina

In plus:
100g crema de branza
zahar pentru presarat deasupra
5-6 capsuni

Glazura:
100g zahar pudra
2-3 lingurite apa

Mod de preparare:

         Intr-un bol amestecam branza ricotta cu zaharul, pe rand punem uleiul, laptele, praful de copt, iar la sfarsit adaugam faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.
         Pe o hartie de copt intindem aluatul pana formam o foaie nu foarte groasa, dar nici subtire, iar
deasupra ungem toata suprafata cu crema de branza si presaram zahar, apoi din loc in loc punem bucatele  de capsuni.
        Rulam foaia usor si cu un cutit bine ascutit taiem rulouri pe care le asezam intr-o tava tapetata
cu hartie de copt.
         Dam la cuptorul incins pentru 45-50 minute sau pana sunt frumos rumenite deasupra.
Cand sunt gata, lasam rulourile sa se racoreasca pe un gratar.
Pentru glazura:
        Punem zaharul intr-un bol micut, iar cu o lingurita punem apa, pana formam o pasta grosuta, dar
care sa se poata intinde usor peste rulouri.
           Punem pasta obtinuta peste prajiturele si le putem servi cu cafeluta sau cu ce doriti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu