vineri, 9 martie 2018

Tort Sofia cu frisca si cirese din compot

















Acest tort l-am facut la cerere, un dulce rapid si foarte gustos.
Fetita mea a zis ca vrea tort cu Sofia (nu e chiar printesa Sofia), dar s-a bucurat foarte mult.

Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua mici
un praf de sare
6 linguri zahar
4 linguri ulei
3 linguri cacao
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom
esenta de vanilie
Pentru umplutura:
1 compot mare de cirese
300 ml frisca batuta (hulala)
Pentru crema de ciocolata:
50 g ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca
Decor:
200ml frisca batuta
o vafa
sirop de ciocolata(voi puteti face o glazura)

Mod de preparare:
Pentru blat:
        Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem si uleiul, impreuna cu putina esenta de rom si vanilie, iar la final faina, cacaoa si praful de copt cernute.
        Omogenizam si transferam totul intr-o tava de 22cm.
Dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute sau facem testul cu scobitoarea.

Fructele din compot le punem intr-o strecuratoare si lasam sa se scurga.

Crema de ciocolata:
          Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida la bain marie, dupa care o lasam sa se racoreasca, apoi o dam la rece. Cand s-a intarit, o mixam bine pana devine pufoasa.
          Blaturile le taiem in 3, apoi pe un platou asezam prima foaie, o insiropam cu compot, adaugam jumatate  din crema de ciocolata, acoperim cu frisca si din loc in loc presaram cirese din compot, punem a doua  foaie de blat si procedam la fel, dupa care a treia foaie doar o insiropam si acoperim tortul cu frisca batuta.
         Ornam dupa preferinte. Eu l-am facut pentru fetita mea si am folosit o vafa pentru copii si l-am ornat cu cirese si sirop de ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu