duminică, 28 decembrie 2014

Ciolan de porc la cuptor







Friptura perfecta pentru o zi de sarbatoare, aromata si foarte buna. Este crocanta la exterior, frageda si moale in interior. Este o friptura care se lasa asteptata... zic asta pentru ca timpul de preparare dureaza cca. 5 -6 ore...dar merita.

Ingrediente:
Un ciolan de porc crud cu sorici
sare mascata de mare
piper macinat
boia dulce
rozmarin
cimbru
chimion ( eu nu am pus, ca nu am avut)
2 foi de dafin
ulei de masline
O lingura de miere
1/2 usturoi
1 morcov
1 ceapa
1 lingura de bulion
100 ml apa ( sau supa de legume)
250ml vin alb

Mod de preparare:
        Ciolanul il crestam pe toate partile pana ajungem la stratul de grasime si pentru a se topi in timpul coacerii iar crocantul sa se formeze la exterior.
        Frecam ciolanul crestat cu sare si condimentele (piper, boiaua, rozmarinul, cimbru) si turnam putin ulei de masline deasupra apoi dam la cuptor pentru o ora. Vom obtine o carne cu un soric crocant si foarte rumenit. Dupa ce am scos carnea am amestecat apa, vinul, bulionul si mierea si am turnat peste carne, alaturi am pus legumele taiate in 2, usturoiul taiat bucati mari.
        Dupa ce am pus totul, dam la cuptor pentru 4-5 ore la foc mic (150grade) pentru a se fragezi carnea. Ea se va face moale in interior si se va desface si foarte usor de os, iar la exterior vom obtine un crocant placut si lucios dat de lingurita de miere.
       La fiecare 30min turnam sos din tava peste carne pentru a o aroma si a nu se usca foarte tare.
O friptura festiva care nu ii trebuie mult de munca, se face singura :D
Noi am servit cu castraveti murati, dar merge si alaturi de o salata si garnitura preferata.
Pofta buna!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu