duminică, 5 aprilie 2015

Toba de pui








Ingrediente:

  • 700g pulpe de pui dezosate
  • 300g piept de pui
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 1 lingurita granule de usturoi
  • 1 plic gelatina
  • sare
  • piper


Mod de preparare:


Taiem pulpele si pieptul fasii lungi si subtiri le condimendam cu boia dulce, usturoi granule( se poate inlocui cu usturoi pisat (2-3 catei), sare si piper dupa gust si la sfarsit gelatina fara a o dizolva, amestecam bine pana ce toate ingredientele sau incorporat.


Amestecul obtinut il punem intr-o punga de friptura, o legam bine la gura si o asezam intr-o tava de cozonac .



Dam tava la cuptor pentru cca. 45-50 minute la 180-200 grade, iar dupa ce o scoatem, punem niste greutati deasupra pentru a obtine o toba perfecta; Lasam sa se raceasca in tava, apoi o dam la frigider pentru cateva ore( ideal ar fi pentru a doua zi).
Dupa ce rulada s-a intarit, o scoatem din punga si este numai buna de servit!  

Tipsuri: 
1) Pentru a iesi rulada plata, cand puneti greutati (borcane pline de exemplu) asezati un carton mai gros in tava 
2) Daca tava este mai mare puneti pune un pahar alaturi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu