duminică, 5 aprilie 2015

Tort la metru cu glazura de lamaie










Ingrediente:

Pentru chec:
  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • un praf de sare
  • 1 cana de faina
  • esenta de rom si vanilie
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de lamaie
  • 50ml ulei
  • 2-3 linguri cacao
Pentru crema:
  • 1 plic crema de prajituri cu aroma de lamaie
  • 250ml lapte
  • 2-3 linguri de zahar
Pentru glazura:
  • 1 pahar zahar pudra
  • zeama de la o lamaie mai mica


Mod de preparare:


Pentru aluat: Separam ouale, batem albusurile cu praful de sare si zaharul, adaugam treptat cate un galbenus pana incorporam bine totul, punem aromele, uleiul si la sfarsit faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Dam compozitia in 2, si o parte o amestecam cu cacao. Turnam compozitia alba si cea maro in tavi de chec si dam la cuptor, facem testul cu scobitoarea.
Lasam checurile sa se raceasca si le taiem felii. Umplem fiecare felie de chec (una alba- una maro) cu crema de lamaie, pe care o preparam conform instructiunilor de pe ambalaj pana ce terminam de umplut toate feliile. 
Deasupra am facut o glazura din zahar pudra cu zeama de lamaie, am amestecat bine si am turnat usor peste tortul obtinut.
Este mai rapid, dar si delicios! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu