vineri, 8 aprilie 2016

Prajitura cu crema de branza si pere

 
 
 
 
 
 
 
O prajitura minunata, are consistenta unei budinci de la bucatile de para, aromata si super delicioasa!

 Ingrediente:
 
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 90g zahar
  • 500g crema de branza( eu am folosit fromage frais cu 0% materie grasa)
  • esenta de vanilie
  • 100g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 para mare sau 2 pere mai mici
  • zahar pudra
  •  
    Mod de preparare:
     
    Separam ouale, albusurile le batem cu praful de sare, iar galbenusurile cu zaharul, iar cand s-au dublat si a capatat o culoare albicioasa adaugam crema de branza si esenta de vanilia, apoi mixam bine pana la omogenizare.
    Faina o amestecam cu bicarbonatul de sodiu si le adaugam in compozitie, la sfarsit punem si albusurile batute spuma, ne ajutam de o spatula, amestecand de jos in sus pentru a ramane pufoasa prajitura.
    Intr-o tava tapetata cu unt si faina, sau cu hartie de copt rasturnam compozitia rezultata, iar deasupra punem bucati de pere, ne ajutam de o furculita sa amestecam putin in aluat pentru a intra perele mai bine in compozitie. Dam tava la cuptor pentru cca.40 minute sau facem testul cu scobitoarea.
     
    Presaram zahar pudra si se serveste rece!
     
    Tips-uri:
    1. Puteti adauga orice arome doriti sau ce fructe va plac!
     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu