miercuri, 8 iunie 2016

Prajitura cu iaurt si caise

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ingrediente:
 
  • 4 oua
  • 1 ceasca de zahar
  • 1 paharel de 125g iaurt cu aroma de caise
  • esenta de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 linguri ulei
  • 200g faina
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 5 caise
  •  
    Mod de preparare:
     
    Separam ouale, albusurile le batem bine cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se topesc, pe urma adaugam pe rand galbenusurile, amestecand continuu; la fel procedam si cu uleiul, punem lingura cu lingura si mixam bine.

    In compozitia rezultata mai adaugam si iaurtul si esenta de vanilie, mai mixam putin si la sfarsit adaugam faina amestecata cu bicarbonatul, omogenizam si transferam compozitia intr-o tava, eu am pus intr-o tava rotunda de 24 cm, pe care am tapetat-o pe fund cu hartie de copt, iar pe pargini am uns-o cu ulei. Deasupra asezam sferturi din caise pe toata suprafata tavii, apoi dam tava la cuptor pentru cca.40 minute sau facem testul cu scobitoarea.

    Cand este gata o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin, apoi o pudram cu zahar pudra si se poate servi cu mare pofta! Este foarte, foarte aromata si buna!
     
     

    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu