miercuri, 24 august 2016

Chec aperitiv cu dovlecel verde












Ingrediente:

1 dovlecel verde (cca.270g)
3 oua
sare
2 linguri smantana
80g mozzarella rasa
80g telemea sarata de vaca
6 linguri faina
1 lingurita praf de copt
1 lingura pesmet
optional: marar sau patrunjel (eu nu am pus)

Mod de preparare:

        Pentru inceput dovlecelul il spalam si il curatam de coaja, apoi il dam pe razatoare. Presaram putina sare si il lasam sa se scurga intr-o sita.
        Intre timp, batem ouale cu un praf de sare si cand s-au albit putin punem smantana, mai mixam cateva minute, apoi adaugam mozzarella si telemeaua (eu am preferat sa o sfaram in mana, voi puteti sa o dati pe razatoare), amestecam putin cu o spatula pana incorporam cele 2 ingrediente in aluat si la sfarsit amestecam faina cu praful de copt si pesmetul si le adaugam toate odata in aluat, amestecam din nou cu ajutorul unei spatuli, iar in compozitia rezultata adaugam si dovlecelul, pe care il mai stoarcem de zeama si in mana. Omogenizam bine totul si daca considerati ca mai trebuie sare, mai puteti pune putina, dar atentie ca si telemeaua este sarata si dovlecelul a fost presarat cu sare.
        Punem compozitia rezultata intr-o tava de chec pe care am tapetat-o ca hartie de copt si dam tava in cuptorul preincalzit pentru 30-35 minute sau pana s-a rumenit frumos deasupra.
Sa va fie de bine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu