vineri, 19 august 2016

Tarta rustica cu dovlecei



















Ingrediente:

425g dovlecei
4 oua mari
50g unt/ulei
125g cascaval ras
125-130g lapte
150g faina
1/2 plic praf de copt
sare

Mod de preparare:

Spalam dovleceii, ii spergem si ii taiem rondele subtiri.

       Separam ouale, albusurile le batem spuma cu putina sare, iar galbenusurile le mixam cu un praf 
de sare pana se deschid la culoare, dupa care adaugam untul topit si racit (sau ulei, daca nu aveti  prin casa unt), amestecam bine, apoi adaugam si cascavalul, laptele, ne ajutam de o spatula sau o lingura de lemn pentru a omogeniza bine ingredientele. Faina cu praful le copt le trecem printr-o sita direct peste compozitia de galbenusuri, potrivim de sare si amestecam totul pana la omogenizare.
     La sfarsit adaugam feliile de dovlecei si albusurile batute spuma, amestecam totul cu grija cu 
ajutorul unei spatuli pana omogenizam bine toate ingredientele.

      Punem compozitia rezultata intr-o tava (de 24cm am avut eu) tapetata cu hartie de copt doar pe fund si unsa cu ulei si faina pe margini pentru a nu se lipi.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40minute sau facem testul cu scobitoarea.
O lasam sa se raceasca, o portionam dupa preferinte si se serveste rece!
Pofta buna! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu