marți, 23 august 2016

Pui Vanatoresc (Cacciatore)

















O reteta deosebita cu un sos minunat, aromat si plin de savoare. Nu este deloc complicata si ce sa mai zici ca este si gustoasa.


Ingrediente:

5 pulpe de pui superioare (1 kg)
2 cepe mici sau 1 ceapa mare
2 morcovi
3 catei de usturoi (mai mici)
1/2 ardei verde (se poate pune rosu sau galben)
1 pahar de 250ml cu vin roze
1 cutie de rosii in bulion de 400g
sare
piper
busuioc
oregano
herbes de provence
50ml ulei
patrunjel verde

Mod de preparare:

Spalam pulpele si le curatam de piele (daca va plac cu piele le puteti lasa asa), apoi le taiem in
jumatate si le condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie punem uleiul, iar cand s-a incins asezam pulpele si le prajim pe ambele parti atat cat
sa se rumeneasca foarte putin.
Intre timp ceapa, usturoiul si ardeiul le taiem marunt, iar morcovul felii subtiri si le punem toate
odata peste carne in tigaie, amestecam putin si prajim inca vreo 5 minute, dupa care adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute atat cat sa scada putin, iar intre timp pregatim sosul de rosii:
Turnam cutia de rosii int-un bol si peste presaram condimentele aromate, daca considerati ca mai trebuie sare si piper se mai poate adauga, eu am mai pus putin.
Peste carne punem si sosul de rosii aromat, amestecam putin si lasam sa fiarba acoperite cu capac cca. 30 minute amestecand din cand in cand.
Cand sosul a scazut stingem focul si presaram putin patrunjel verde! O bunatate!
Se poate servi dupa cum doriti: simplu sau alaturi de o garnitura!
Sa va fie de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu