duminică, 23 aprilie 2017

Pasca super fina
















Ingrediente:

400g crema de branza ( eu am folosit Philadelphia)
60g zahar pudra
60g unt (la temperatura camerei)
6 galbenusuri
200ml smantana pentru frisca 30% grasime (la temperatura camerei)
10ml esenta de vanilie sau zeama de lamaie (in functie de preferinte)
80g faina (cernuta)
Pentru bezea:
6 albusuri reci de la frigider
un praf de sare
100g zahar pudra


Mod de preparare:

Pentru inceput separam ouale, iar albusurile le dam la frigider.

          Crema de branza o mixam cu zaharul pana devine fina, adaugam si untul, mixam pana omogenizam bine compozitia. Pe urma adaugam galbenusurile, batute foarte putin, smanatna pentru frisca, esenta de vanilie si continuam sa mixam pa obtinem un aluat moale si fin. Cernem faina si o adaugam toata odata, apoi mixam pana o incorporam in aluat.
        Aluatul obtinut trebuie sa fie cremos si foarte fin.

Pentru bezea:
      Batem albusurile reci spuma cu praful de sare pana devine o spuma, adaugam 1/3 din zaharul pudra si continuam sa mixam pana cand zaharul s-a topit, adaugam si restul de zahar si mixam bine la viteza mare pana cand obtinem o bezea lucioasa si consistenta.

         Peste aluat, adaugam 1/3 din compozitia de bezea si mixam bine pana la omogenizare, pe urma adaugam restul de bezea si o incorporam usor cu o spatula de silicon de jos in sus.

      Turnam compozitia rezultata intr-o forma de tort de 26cm tapetata cu hartie de copt, apoi izbim tava de masa pentru a indeparta bulele de aer. Invelim fundul tavii in folie de aluminiu, pentru a evita arderea prajiturii si o dam la cuptorul preincalzit la 160 grade pentru 60 minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Cand este gata o lasam sa se raceasca in cupor cu usa intre-deschisa pentru a evita lasarea brusca.

Varianta aceasta de pasca este fina, moale, cu o textura putin umeda, dar matasoasa, usoara si foarte pufoasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu