duminică, 23 aprilie 2017

Chec cu lamaie












Ingrediente:

5 oua mici sau 4 oua mari
200g zahar
1 praf de sare
1 plic zahar vanilat
3 linguri ulei
1 plic praf de copt
zeama si coaja de la 2 lamai
3 linguri apa
200g faina
1 lingura esenta de vanilie
zahar pudra

Mod de preparare:

         Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Pe urma, punem galbenusurile unul cate unul pana le incorporam bine, dupa care, adaugam uleiul, coaja de lamaie si esenta de vanilie, omogenizam si la sfarsit faina cu praful de copt pe care l-am stins cu zeama de la cele 2 lamai. Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
      Turnam aluatul rezultat intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute sau facem testul cu scobitoarea.
      Cand este gata il scoatem, il lasam sa se raceasca apoi il pudram cu zahar pudra.
Excelent de bun, pufos, aromat si ce mai zici ca se termina imediat! :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu