joi, 6 aprilie 2017

Chiftelute cu cartofi la cuptor











Ingrediente:

  • 500 g carne tocata de porc mai slaba
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte
  • sare
  • piper
  • 1 lingura faina (in caz ca obtinem o compozitie moale)
  • ulei
  • 1/2 kg cartofi mici
  • Pentru sos:
  • 2 linguri mari de smantana
  • 1 lingura mare de ketchup
  • 1/2 cana de apa
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare:

Amestecam carnea tocata cu usturoiul pisat, ceapa taiata foarte marunt, oul si painea, condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam bine, pana obtinem o compozitie omogena, apoi formam chiftelutele.
      Intr-o tava unsa cu ulei, asezam chiftelutele, iar printre ele, punem cartofii curatati si spalati.
     Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 15 minute, timp in care pregatim sosul: intr-un bol punem smantana, ketchup-ul si apa, apoi condimentam dupa gust.
       Dupa ce scoatem tava din cuptor, turnam sosul obtinut si dam din nou la cuptor, pentru cca.20-25 minute.
Cand este gata, presaram marar tocat/patrunjel sau ce va place!
O bunatate!


Tips-uri:
1. Se poate folosi orice fel de carne pentru chiftelute sau amestec!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu