duminică, 8 octombrie 2017

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola













Ingrediente:

Aluat:

200ml apa calduta
1 plic drojdie uscata
3 linguri ulei de masline
sare
250-300g faina

Topping:

1 bila mozzarella (125g)
1 para tare
200g branza gorgonzola
o mana de nuci

Mod de preparare:

      Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul de masline. Amestecam cu mana toate ingredientele si incepem sa punem faina, putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

       Dupa ce aluatul de pizza a crescut frumos, il impartin in 2 si fiecare bucata o intindem cu ajutorul unui facalet pe o hartie de copt (sa fie ma usor de tranferat aluatul intins in tava), apoi incepem sa 
"montam" pizza cu ingredientele mentionate. 
        Eu am pus asa: Am acoperit blatul cu mozzarella, pe urma am pus felii de para subtiri cu tot cu coaja, am acoperit cu branza gorgonzola si la final am adaugat o mana buna de nuci pisate.
Atentie: Aluatul de pizza nu trebuie incarcat foarte mult!

Dam pizza la cuptor pentru 20 minute. 

O pizza altfel, dar nemaipomenit de buna! O recomand cu incredere! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu