duminică, 8 octombrie 2017

Gogosari in otet












Ingrediente:

   1.5 kg gogosari curatati si taiati in sferturi
   600 ml otet
   1,2 l apa
   2 linguri cu varf zahar
   1 lingura cu varf sare
   foi de dafin
   boabe de piper

Mod de preparare:

         Intr-o oala incapatoare punem la fiert otetul cu apa, adaugam si zaharul, sarea, foile de dafin si boabele de piper, iar cand a inceput sa fiarba adaugam gogosarii si ii oparim 1-2 minute, atat 
cat sa isi schimbe usor culoarea, apoi stingem focul.
         Scoatem gogosarii intr-un bol, apoi ii asezam in borcane ( eu am avut de 800g si mi-au iesit 4), turnam lichidul din oala peste gogosari, infiletam bine capacele la borcane si le asezam cu gura in jos  intr-o patura pana a doua zi.
         Cand sunt gata asezam borcanele in camara si se pot pastra pana la 2 ani, in cazul in care vreti sa ii consumati imediat, se pot desface dupa 2 saptamani!
 
Reteta mea este de doua masuri de apa la o masura de otet si o lingura cu varf de sare pentru fiecare litru de lichid.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu