vineri, 11 mai 2018

Tort rapid cu crema stracciatella










        Cand se iveste un eveniment si nu ai timp sa migalesti ceva dulce si aspectuos, solutia este sa treci la prafuri pentru crema...nu e o idee prea buna,  dar din cand in cand si la criza de timp eu zic ca merge :D
        Acest tortulet l-am facut la aniversarea nostra de 10 ani de cand ne cunoastem...<3

Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
un praf de sare
180g zahar
180g faina
20g cacao
1 lingurita mica praf de copt
esenta de rom si vanilie

Pentru crema:
1 plic praf crema stracciatella
250ml lapte rece

Pentru insiropat:
compot de visine

Pentru ornat:
visine din compot
batoane mici cu ciocolata pentru scris de la Dr. Oetker
bombonele

Mod de preparare:

Pentru blat:
      Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta  de rom si vanilie, iar la final faina, cacaua si praful de copt cernute.
      Omogenizam si transferam totul in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 10-15 minute la 180 grade sau facem testul cu scobitoarea.
     Cand este  gata lasam sa se raceasca, apoi il impartim in 3 parti egale pe latura cea mai lunga.

Pentru crema:

Intr-un bol punem laptele si praful pentru crema si mixam pana devine ferma si usor de intins, apoi o impartim in 3 parti egale.

Asamblare:

        Intr-o farfurie dreptunghiulara asezam prima foaie de blat, o insiropam cu zeama de la compot, punem crema, din nou blat, insiropam, iar crema, ultima foaie de blat, insiropam si invelim tortul cu restul de crema.
          Ornam dupa imaginatie. Eu l-am facut rapid, din criza de timp si am pus visine din compot, cu ciocolata din comert si bombonele...ce aveam prin casa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu