luni, 4 iulie 2016

Budinca de cartofi cu piept de pui



















Un preparat foarte gustos atunci cand nu stii ce sa faci cu pieptul de pui ramas de la un pui facut la cuptor! 

Ingrediente:

  • 1 piept de pui ramas de la 1 pui facut la cuptor
  • 5-6 cartofi medii
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • busuioc uscat
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 50g unt pentru uns tava
  • 100g cascaval

Mod de preparare:

Cartofii ii curatam, ii taiem cuburi si ii punem la fiert atat cat sa poate intra furculita in ei.

Intre timp taiem pieptul de pui si ardeiul rosu cubulete.

Intr-un bol batem cele 3 oua cu putina sare, punem si smantana, amestecam bine cu un tel, apoi adaugam pieptul de pui cu ardeiul si putin patrunjel verde, amestecam pana omogenizam bine totul.

Ungem o tava cu unt si pe peretii acesteia si asezam cartofii fierti, pe care i-am scurs de apa, ii condimentam dupa gust, iar peste cartofi, adaugam compozitia de oua cu carne si nivelam frumos toata suprafata si la final presaram jumatate din cantitatea de cascaval ras. Dam tava la cuptor pentru cca.20 minute, scoatem tava, presaram restul de cascaval si mai lasam tava inca 5 minute in cuptor.

Se serveste calda cu muraturi, dar este foarte buna si rece!

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu