vineri, 15 iulie 2016

Prajitura parfumata cu caise si cirese


















O prajitura numai buna pentru acest sezon, cu parfum imbietor de fructe coapte la cuptor si cu un gust nemaipomenit de bun :x  mmmm 

Ingrediente:

  • 5 oua
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150-180g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 125g iaurt cu gust de caise
  • 250g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • 250g caise
  • 1 mana buna de cirese
  • zahar pudra

Mod de preparare:

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea, pe urma adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste tot zaharul. Punem si galbenusurile unul cate unul, mixand continuu, apoi punem iaurtul,
esenta de vanilie si rom (dupa gust), mai mixam putin, apoi adaugam uleiul in fir subtire si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt.Amestecam pana incorporam bine toate ingredientele.

Intr-o tava dreptunghiulara punem hartie de copt, apoi asezam jumatati de caise pe toata suprafata tavii, dupa care rasturnam compozitia de oua, pastrand cateva linguri, pe care le amestecam cu cacao si punem 
din loc in loc aluat maro, iar cu dosul unei linguri marmoram putin suprafata. Asezam si ciresele curatate de samburi si dam tava la cuptorul incins pentru 35-40 minute!
Cand este gata o rasturnam pe un platou sau tocator( in functie de marimea tavii), o lasam sa se raceasca putin, apoi o pudram cu zahar pudra!
Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu