duminică, 31 iulie 2016

Spaghete cu bacon si sos bolognese











Ingrediente:

  • 300g spaghete
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei rosu
  • 200g (o caserola) bacon afumat
  • 200g (o caserola) bacon neafumat
  • 1 borcan sos bolognese
  • 1 cescuta apa
  • 2 catei mari de usturoi
  • oregano
  • busuioc
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • boia dulce
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 1 bucatica de unt pentru uns tava
  • 100g cascaval cas
  • 100g mozzarella razuita

Mod de preparare:

Pastele le fierbem in apa cu sare 8-10 minute din momentul cand a inceput sa fiarba apa.

Intr-o tigaie calim ceapa si ardeiul taiate marunt, adaugam baconul si prajim cateva minute, amestecand din cand in cand.

Sosul bolognese il amestecam cu o cescuta de apa si il rasturnam peste bacon, condimentam dupa gust cu sare, piper, boia dulce, si foia de dafin, eu am adaugat si oregano cu busuioc uscat pentru un plus de savoare. Amestecam putin si lasam sa fiarba pana scade toata apa si obtinem un sos.

In ultimele minute, adauga si cateii de usturoi zdrobiti cu un cutit.

Cand este gata, rasturnam sosul peste pastele fierte (scurse de apa), amestecam bine si punem totul intr-o tava (eu am avut yena) unsa cu putin unt, iar deasupra presaram cascaval ras si mozzarella.

Dam tava la cuptor pentru cca.20 minute.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu