marți, 12 iulie 2016

Trigoane cu branza sarata

















 Un aperitiv foarte gustos, crocante la exterior si moi in interior.Au o textura frumoasa, se desfac in foite si sunt asa de bune incat se evapora imediat!
Merita incercate!

Ingrediente:

Aluat:
500g faina
1 ou
1 cub drojdie
1 lingurita zahar
250ml lapte
1 lingurita sare
1 cub unt( la temperatura camerei) 25g

Pentru uns aluatul:
50g unt topit
4 linguri ulei

Umplutura:
400g branza de vaci
100g telemea sarata
1 ou
1 albus

Pentru uns deasupra:
1 galbenus de ou
2 linguri lapte
susan
mac

Mod de preparare:

Drojdia o dizolvam impreuna cu lingurita de zahar si oul, amestecam bine pana obtinem o pasta moale!

Intr-un bol punem faina, este bine sa o cernem inainte sau sa o amestecam cu un tel impreuna cu sarea. In centrul bolului facem o gropita si adaugam pasta de drojdie, laptele caldut si framantam un aluat elastic si omogen, apoi adaugam untul si framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Acoperim bolul cu o folie de plastic si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp facem umplutura:
Branza de vaci o amestecam cu telemeaua, oul, albusul de ou si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Pentru uns aluatul:
Untul topit il amestecam cu uleiul si il lasam putin, ca sa nu fie foarte fierbinte inainte de utilizare.

Dupa ce a crescut aluatul il impartim in 16 bucati de cca.55g fiecare.
Fiecare bila o intindem foarte bine intr-o forma dreptunghiulara, ungem foaia cu untul topit amestecat cu ulei, apoi o dam in jumatate pe lungime (trebuie sa fie lung si ingust)  si punem 1 lingura de umplutura la un capat, apoi aducem unul din colturile aluatului peste umplutura (obtinem un triunghi) si rulam pana la capat in triunghi pana obtinem un trigon.
Asa procedam pentru toate celelalte bile
.
Asezam trigoanele intr-o tava cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram putin mac si susan deasupra, apoi dam tava la cuptor pana cand s-au rumenit frumos deasupra.
Le lasam sa se racoreasca si se pot servi atat caldute cat si reci.

Tips-uri:

  1. Pentru uns foaia puteti folosi untura in loc de unt, sunt mai fragede!
  2. Puteti pune ce branza va place, important este sa fie sarata sau sa puneti sare in cazul in care nu are!
  3. Cand formati trigoanele va puteti ajuta de putin ulei!
  4. Foaia trebuie sa fie elastica si cat mai subtire atunci cand o ungeti, pentru a obtine o textura frumoasa!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu