luni, 19 iunie 2017

Bors de loboda








Ingrediente:

1 mana buna de loboda rosie
1 legatura de ceapa verde
1 morcov
1 ardei rosu
3-4 cartofi marisori
2 linguri bulion
patrunjel verde
leustean
sare
bors pentru acrit

Mod de preparare:

Spalam bine frunzele de loboda si le oparit 2-3 minute, apoi lasam la scurs pana se raceste.

         Taiem marunt toate legumele, cartofii ii taiem cubulete, patrunjeul si leusteanul le tocam si pe acestea marunt, iar loboda fasii.

         Intr-o oala cu presiune am pus cca.3 litri de apa, legumele si verdeata, inclusit loboda, bulionul am pus capacul si cand a inceput sa fiarba, am dat supapa in jos si am lasat cca.15 minute la foc mic, pentru a fierbe usor.
       Dupa ce au fiert legumele, am scos cu grija capacul de la oala ( eu pun oala sub jetul de apa rece pana cu se mai aude nici un zgomot, apoi ridic capacul fara nici o problema) si am acrit ciorbita cu bors de casa(in functie de cat de acru va place).
        La final am condimentat cu sare dupa gust, mai lasam putin pana da un clocot si totul este gata.
Se serveste fierbinte sau pe timp de vara o servim rece, de la frigider!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu